قانون اجازه ثبت شعبه شرکتهای خارجی
شرکت های خارجی در چهارچوب قوانین داخلی کشورمان در صورتی که مشکل قانونی نداشته باشند می توانند در کشور ما نمایندگی مجاز دایر کنند. نماینده شرکت خارجی می تواند در قالب افراد حقیقی یا حقوقی باشد. نمایندگی یک شرکت خارجی مؤظف است تا بخشی از وظایف شرکت مادر را برعهده بگیرد. در این مقاله از وب سایت تیرگان ثبت ما به بررسی قانون اجازه ثبت شعبه شرکتهای خارجی پرداخته ایم.
ثبت شرکت های خارجی
اصولا اگر شرکت های خارجی دارای یک شعبه در داخل کشور مشغول فعالیت باشد این شعبه و نمایندگی ملزم می باشد تا اقدامات لازم به منظور ثبت شرکت مذبور را انجام دهد. اما قبل از هر چیز شرکت های خارجی باید قبل از تاسیس و اخذ نمایندگی در کشور ایران متوجه این نکته باشند. آن هم مجاز بودن کسب نمایندگی می باشد. بر اساس قانون کشور ایران تنها کشورهایی می توانند در ایران کسب نمایندگی کنند و شرکت شان را به ثبت برسانند که اجازه ثبت شرکت های ایرانی در کشورشان وجود داشته باشد. به زبان ساده تر در صورتی که کشور خارجی مورد نظر اجازه اخذ نمایندگی به شرکت های ایرانی را بدهد در مقابل ایران هم به شرکت های آن کشور اجازه ثبت خواهد داد. چگونگی تنظیم و ارسال تقاضا نامه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی از طریق مجازی ممکن است.
مراحل ثبت شعبه شرکتهای خارجی
متقاضیانی که تمایل دارند ثبت اصلی شرکت را با ثبت شعبه همراه سازند بایستی در اولین گام به منظور انتخاب مکان استقرار شعبه، مدیرشعبه و یا شخصی که دارای حق امضا باشد، اقدام کنند. در صورتی که طی شدن مراحل قانونی و وجود نداشتن موانع قانونی شرکت اصلی به ثبت خواهد رسید. در ادامه می توان شعبه مزبور را برپا کرد. برای این که بایستی تقاضانامه مکتوب ثبت شرکت خارجی و یا اختیار نامه مدیر شعبه همراه شود. در نهایت به اداره ثبت شرکت ها تسلیم شود. در پایان آگهی مضمون تاسیس شعبه در یکی از شعبه های محلی به چاپ خواهد رسید.
برای ثبت شعبه شرکت های خارجی چه شرایطی لازم است؟
به طور کلی تمامی اشخاص حقیقی یا حقوقی که تمایل دارند در این زمینه اقدام به عمل آورند بایستی از آیین نامه اجرایی مرتبط با موضوع تبعیت نمایند. برای این که بتوان شعبه شرکت های خارجی را در داخل کشور به ثبت برساند بایستی به نکات زیر توجه داشت:
- متقاضیان حقیقی یا حقوقی که از شرایط لازم برخوردار هستند بایستی به موضوع افزایش صادرات غیر نفتی توجه ویژه ای داشته باشند.
- واجدان شرایط بایستی در معاملاتی که ایرانیان و شرکت های خارجی به عنوان دو طرف قرارداد شناخته می شوند عملیات اجرایی را برعهده گیرند.
- متقاضیان بایستی بستری هموار و مناسب را به منظور سرمایه گذاری های شرکت های خارجی
- در داخل کشور فراهم کنند.
- شعبه خارجی بایستی موظف باشد پس از عرضه و فروش کالا یا خدمات به مشتریانش خدمات پس از فروش ارائه دهد.
- شعبه شرکت های خارجی باید با شرکت های فنی و مهندسی ایرانی در تعامل باشد. زمینه سازی مناسب به منظور اجرای امور جدید در کشور سوم را فراهم کنند.
- برای ثبت شعبه شرکتهای خارجی باید در حوزه فنی و مهندسی فعالیت پر رنگی داشت. به پیشبرد و انتقال علم و دانش کمک کرد.
- برای برخی از فعالیت های شرکت های خارجی باید پس از اخذ مجوز از دستگاه های دولتی صورت پذیرد. حمل و نقل، بیمه، بازاریابی کالا، بازرسی کالا و…. از جمله فعالیت ها به شمار می روند.
مدارک لازم جهت ثبت شعبه شرکت های خارجی
این مدارک عبارتند از:
برای ثبت شرکت های خارجی گام نخست به سامانه جامع ثبت شرکت ها مراجعه شود. در این سامانه باید کد فراگیر ملی و سایر اطلاعات مورد نیاز وارد شود. افرادی که برای شعبات شرکتهای خارجی انتخاب می شوند باید به سایت سازمان مالیاتی مراجعه کنند. سپس درخواست خود برای دریافت کد فراگیر ملی را قطعی کنید.
مدارک دیگری مانند درخواست مکتوب شرکت اصلی، اساسنامه، آگهی تاسیس و اختیارنامه نمایندگان هم مورد نیاز هستند.. لازم به ذکر است که به این مدارک باید به تایید سفارت ایران در کشور متبوع بر سند در صورت تایید برای ادامه کار از مدارک استفاده خواهد شد. ضمن اینکه باید از تمامی مدارک گفته شده یک ترجمه معتبر تهیه شود. قوه قضاییه موظف است به منظور تایید اسناد ترجمه ای، مدارک مزبور را به منظور بررسی به اداره اسناد و امور ترجمه ای خود واگذار نماید.
زمینه فعالیتی شرکت، هدف از گرفتن شعبه در ایران، اعلام اختیارات شعبه، محل شعبه، برآورد نیروی انسانی مورد نیاز شعبه شرکت، بیان چگونگی تامین مالی ریالی و ارزی از موارد مهمی هستند که برای ثبت شعبه شرکتهای خارجی به آنها نیاز خواهد بود. این گزینه ها در روند گزارش توجیهی از طرف مدیر شعبه ارائه می شود.
شعبه شرکت های خارجی باید متعهد شوند که در صورت تشخیص مراجع ذی صلاح در خصوص ابطال جواز فعالیت، انحلال شعبه مذبور را اعلام نماید. اگر شخصی حقیقی خارجی با سمت مدیر شعبه معرفی گردد لازم است تصویر گذرنامه وی با ترجمه ارائه شود.
سخن آخر
در صورتی که قصد ثبت شعبه شرکتهای خارجی را دارید قوانین و مقررات کشور خود را در نظر بگیرید. این که کشوری که شرکت خارجی مورد نظر در آن فعالیت می کند مجوز برای تاسیس شرکت های ایرانی صادر کند. چرا که اگر این امر وجود نداشته باشد نمی توانید شعبه در داخل کشور دائر کنید. به همین خاطر قبل از هر کاری تحقیق کامل کنید. در نهایت استفاده از وکیل کار کشته و مجرب می تواند در امور و پیشرفت کار شما بسیار مؤثر باشد. در این راستا می توانید با متخصصان ما در تیرگان ثبت همراه شوید.