رد کردن لینک ها

حقوق شرکا در شرکت با مسئولیت محدود

امروزه شرکتهای متعددی در قالب ساختاری گوناگون در جامعه در حال فعالیت می باشند. از جمله شرکت‌های سهانی خاص، شرکت‌های سهامی عام، شرکت‌های تضامنی شرکت‌های با مسئولیت محدود و دیگر انواع شرکت‌ها. هر کدلم از این شرکت‌ها کارایی خاص خود را داشته و نحوه مدیریت و فعالیت آن نیز متفاوت می باشد. در کلیه این شرکت‌ها از لحاظ قانونی صاحبان سهام و شرکاء هر کدام برای خود حقوقی دارند. در مقاله پیش رو از ثبت تیرگان پیرامون حقوق شرکا در شرکت با مسئولیت محدود توضیحاتی خدمت شما عزیزان ارائه خواهیم داد. امیدواریم که این اطلاعات در زمینه مقررات ثبت شرکت مفید واقع گردد.

توضیحاتی در مورد شرکت با مسئولیت محدود

شرکت‌های با مسئولیت محدود از نوع شرکت‌های تجاری است که در قانون به رسمیت شناخته شده است. این شرکت حداقل با‌ دو نفر عضو اعم از حقیقی یا حقوقی طبق قانون تجارت تشکیل می گردد. در شرکت‌های با مسئولیت محدود هر یک از سهام داران، سرمایه مورد نظر خود اعم از نقدی یا غیرنقدی را وارد شرکت می کنند. در مقابل آورده‌های نقدی و غیر نقدی خود که ارزیابی شده و سهم الشرکه دریافت می نمایند. البته لازم به ذکر است که مسئولیت هر یک از شرکا و سهام داران بابت پرداخت بدهی‌های شرکت نیز محدود به میزان آورده شان در شرکت خواهد بود. اما سهام داران و شرکاء در شرکت با مسئولیت محدود برای خود حقوقی دارند. در ادامه این مقاله از ثبت تیرگان حقوق شرکا در شرکت با مسئولیت محدود را بیان می کنیم.

حقوق شرکا در شرکت با مسئولیت محدود

این حقوق در روند ثبت شرکت عبارتند از:

READ  ثبت برند شرکت تولید تیرچه و بلوک

حق اطلاع رسانی

هر شخصی که به عنوان شریک و سهام دار سرمایه خود را با توجه به اعتماد به سایر شرکاء وارد شرکت می کند این حق را دارد که به عنوان یک شریک هر چقدر هم با سرمایه اندک نسبت به وضعیت شرکت، صورت حساب‌ها، ترازنامه و عملکرد مدیران شرکت مطلع باشد. چرا که بایستی بداند سرمایه اودر چه راهی سرمایه گذاری و صرف چه اموری می گردد.

حق رای

یکی دیگر از موارد حقوقی مطرح در شرکت‌های سهامی با مسئولیت محدود حق رای می باشد. از آن جایی که همیشه شرکت‌ها بزرگ نیستند و تشکیل مجمع عمومی نیز بسیار پیچیده و وقت گیر می باشد و خود قانون نیز تشکیل این گونه شرکت‌ها را به حضور دو نفر عضو کافی دانسته است لذا دلیلی برای تشکیل مجمع وجود ندارد. رای گیری بدون تشکیل مجمع نیز کافی می باشد. البته بایستی گفته شود که هر یک از شرکاء و سهام داران به نسبت آورده سرمایه دارای حق رای خواهند بود. مگر این که در اساسنامه در این مورد تصمیم دیگری اتخاذ شده باشد.

حقوق شرکا در شرکت با مسئولیت محدود در زمینه های نظارتی

طبق قوانین در این نوع شرکت‌ها اگر تعداد شرکاء و سهام داران از 13 نفر بیشتر باشد وجود هیئت نظارت ضروری می باشد. البته لازم به ذکر در صورت موافقت اعضا شرکت اگر تعداد سهام داران و شرکاء از 13 نفر کمتر باشد وجود هیئت نظارت ممانعتی نخواهد داشت. اغضا هیئت نظارت سه نفر می باشند که مسئولیت‌های خاص خود را در چهارچوب قانون خواهند داشت. اما در صورتی که هیئت نظارتی نباشد خود شرکاء از طریق اعمال حق می توانند اعمال نظارت کنند.

READ  ثبت برند اسباب بازی

حقوق شرکا در شرکت با مسئولیت محدود در زمینه های نظارتی

حق واگذاری سهم الشرکه

حقوق شرکا در شرکت با مسئولیت محدود حاوی گزینه های واگذاری هم می شود. معمولا شرکت‌های با مسئولیت محدود با حضور افرادی تشکیل می شود که یا خویشاوندی خانوادگی دارند و یا سابقه دوستی‌های چندین ساله. اما اگر بخواهند سهم الشرکه خود را واگذار نمایند بایستی طبق قانون عمل کنند. اگر بخواهند سهم خود را از شرکت به شخص ثالث واگذار کنند نمی توانند به شکل اوراق تجارتی قابل انتقال اعم از با نام و بی نام را به غیر انتقال دهند.

چرا که این افراد سهم الشرکه دارند نه سهام. اما انتقال همین سهم الشرکه نیز به دو صورت می باشد. یا به خود افراد صاحب سهام در شرکت می باشند که نیازی به کار خاصی نبوده و فقط بایستی دیگر اعضا در جریان این انتقال قرار گیرند. اما گر بخواهد سهم الشرکه خود را به شخص ثالث و خارج از شرکت انتقال دهد بایستی موافقت حداقل اعضا را که سه چهارم سرمایه متعلق به تنها باشد  را کسب کند. ‌نکته مهم دیگر این که این انتقال حتما به صورت سند رسمی انجام پذیرد

 حق بهره برداری از اموال پس از انحلال شرکت‌ از حقوق شرکا در شرکت با مسئولیت محدود

موارد انحلال شرکت با مسئولیت محدود متعدد می باشد که عبارتند از:

  • موارد انحلال عمومی: اگر موضوع و هدف شرکت غیر ممکن باشد.

وقتی برای شرکت مدت معینی تعیین باشد و آن مدت زمان تمام باشد.

در صورت تصمیم تمامی شرکاء و سهامداران مبنی بر انحلال شرکت

به گونه ای که به هر دلیلی از افراد شرکت یک نفر باقی مانده باشد.

  • موارد اختصاصی انحلال شرکت عبارتند از:
READ  ثبت شرکت حمل و نقل کالا و مسافر | مدارک مورد نیاز + روند فعالیت

تصمیم تعدادی از اعضای شرکت مبنی بر در صورتی سهم الشرکه آن بیش از نصف سهم شرکت باشد.

به علت ضرر و زیان‌های ورودی به شرکت که بیش از حد انتظار باشد.

فوت شریک

اگر یکی از اعضا شرکت فوت کند و در اساسنامه این مسئله قید باشد.

حق کسب سود

سود یکی‌از حقوق شرکا در شرکت با مسئولیت محدود است.‌ هدف هر کس از سرمایه گذاری در شرکت‌ها کسب سود می باشد که ملاک تعیین مقدار سو به طرق مختلف می باشد که عبارتند از:

اراده شرکاء و سهم داران: بدین معنی که نحوه تقسیم سود و زیان بین شرکا و سهم داران به نوع توافق آنها بستگی خواهد داشت و سهام داران و شرکاء می توانند بین خود و طبق اساسنامه به صورت توافقی سود را تقسیم کنند.

طبق قوانین و مقررات: در برخی موارد شرکاء و سهامداران طبق قوانین تجارت و سایر قوانین مرتبط تقسیم سود را انجام می دهند. بنابراین در صورت عدم رضایت در خصوص نحوه تقسیم سود و زیان طبق اصل و قانون تجارت در مورد شرکت‌های با مسئولیت محدود عمل نموده و بدین ترتیب تقسیم سود به نسبت سرمایه شرکاء خواهد بود.

سخن آخر

در این مقاله سعی شده که در ارتباط با حقوق شرکا در شرکت با مسئولیت محدود توضیحاتی داده شود. در صورتی که نیاز به راهنمایی و مشورت حقوقی در این زمینه داشته باشید می توانید با مؤسسه حقوقی تیرگان ثبت تماس گرفته و از راهنمایی و مشاوره کارشناسان حقوقی ما در این زمینه بهره مناسب را ببرید.

بازگشت به بالای صفحه