مراحل ثبت شرکت اینترنتی
امروزه برای توسعه بیشتر و حمایت دولت و قانون در امر تجارت خیلی از افراد رو به تاسیس شرکت های تجاری یا خدماتی آورده اند. با این کار ضمن شناسایی بیشتر خود کالاها و خدمات خود را نیز متمایز نموده و به مشتریان خود عرضه می کنند. ضمن اینکه با ثبت شرکت خود این امکان را دارند که با دیگر شرکت ها در کشورهای دیگر معاملات تجاری برقرار کنند. داشتن و تاسیس یک شرکت مستلزم مراحل و کارهایی است که اولین گام ثبت شرکت می باشد. امروزه در سایه تکنولوژی ثبت شرکت ها با استفاده از اینترنت به راحتی امکان پذیر می باشد. در ادامه و در مقاله پیش رو از تیرگان ثبت به بررسی مراحل ثبت شرکت اینترنتی خواهیم پرداخت.
مراحل ثبت اینترنتی شرکت ها
در حال حاضر با توجه به فرایند الکترونیکی شدن ثبت شرکت ها و مؤسسات غیر تجاری مراحل انتخاب و تائید نام شرکت کاملا به صورت اینترنتی و غیر حضوری انجام می پذیرد. متقاضی می تواند با ورود به سامانه اداره ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir مراجعه و نسبت به انجام ثبت نام اقدام نمایید. مراحل ثبت نام اینترنتی شرکت عبارت است از:
مشخص کردن اطلاعات متقاضی
اولین گام ثبت شرکت در سامانه اداره مربوطه وارد نمودن اطلاعات متقاضی شامل نام متقاضی، نام خانوادگی متقاضی، تابعیت متقاضی، سمت متقاضی، شماره ملی متقاضی و شماره همراه متقاضی می باشد.
انتخاب نام شرکت
دومین مرحله انتخاب نام شرکت می باشد شما بایستی پنج نام را به ترتیب اولویت مورد نظر خود ( بدون ذکر کلمه شرکت) در فرم اینترنتی وارد کنید تا نهایتا یک مورد مورد قبول قرار گیرد. نام پیشنهادی نباید خارجی باشد. سابقه استفاده نداشته باشد. دارای معنا و مفهوم باشد و با فرهنگ انقلاب اسلامی مطابقت داشته باشد.
در پایان این مرحله یک شماره پیگیری به شما داده می شود تا بعدا بتوانید از طریق آن پیگیر وضعیت ثبت شرکت خود در سامانه باشید.
مشخص کردن موضوع و مدت فعالیت شرکت
در این مرحله بایستی مدت و موضوع فعالیت شرکت را با انتخاب محدود یا نامحدود مشخص کنید. در قسمت موضوع فعالیت شرکت باید روی گزینه افزودن موضوع فعالیت کلیک کنید. در این مرحله پنجره ای باز می شود که باید یکی از موضوعات تعریف شده در سامانه را انتخاب کنید.
وارد نمودن آدرس شرکت
در این مرحله از ثبت اینترنتی بایستی آدرس شرکت قید گردد. لازم به ذکر است که با درج کد پستی و کلیک بر روی دریافت نشانی کد پستی از اداره پست آدرس مورد نظر شما به صورت خودکار در سطر زیرین وارد می شود. نکته مهم این است که از این به بعد کلیه مدارک از طرف سازمان ثبت شرکت ها به آدرس اعلام شده در سامانه اینترنتی ارسال می گردد.
مشخص نمودن سرمایه اولیه شرکت
در این مرحله شرکت های با مسئولیت محدود می بایست حداقل سرمایه خود و شرکت های سهامی باید تعداد سهم و ارزش آن را در این قسمت درج نمایند. طبق اصلاحیه قانون تجارت هنگام تاسیس شرکت سهامی عام حداقل سرمایه پنج میلیون ریال و شرکت سهامی خاص حداقل یک میلیون ریال باشد.
درج نام شرکاء
در ثبت اینترنتی شرکت در قسمت لیست اشخاص باید اسامی و شماره ملی شرکای شرکت وارد گردد. در صورتی که تعداد شرکاء شما در شرکت بیشتر از 15 نفر باشد. می بایستی لیستی که در این قسمت از سایت گذاشته شده است را دانلود و تکمیل نمایید. به همراه مدارک مورد نیاز به واحدثبت مربوطه پست نمائید.
تعیین سمت اشخاص
در این قسمت از ثبت نام اینترنتی باید سمت اشخاص مثل مدیر عامل رئیس هیئت مدیره و … تاریخ شروع فعالیت هر کدام در سامانه اینترنتی ثبت گردد.
تعیبن ارتباط اشخاص
در این قسمت بایستی اطلاعت مربوط به نماینده شرکت و اختیارات آن تکمیل و ثبت گردد.
ثبت شعبه یا شعبات شرکت
در صورتی که قصد دارید برای شرکت شعبه یا شعباتی دایر کنید بایستی آدرس کامل هر کدام را به صورت جداگانه در سایت ثبت کنید.
انتخاب روزنامه رسمی
در شرکت های سهامی خاص بایستی یکی از روزنامه های کثیرالانتشار ذکر شده در سایت را جهت آگهی ها انتخاب کنید. اما در شرکت های با مسئولیت محدود و مؤسسات نیازی به روزنامه نیست. در ارتباط با ثبت نام اینترنتی شرکت موارد یگری مانند درج متن صورت جلسه، درج اظهار نامه مالیاتی، تکمیل اساسنامه، تکمیل شرکت نامه، تکمیل خلاصه اظهارنامه/تقاضا نامه و … نیز مورد لزوم می باشد.
سخن پایانی
در این مقاله از وب سایت تیرگان ثبت ما به بررسی مراحل ثبت شرکت اینترنتی پرداختیم. در صورتی که درخواست شما دارای ایراد یا مشکلی نباشد اداره ثبت با درخواست شما موافقت می کند. می توانید اقدام به صدور آگهی نمائید. در این مرحله به صورت حضوری به اداره ثبت شرکت ها مراجعه کنید. پس از امضای دفاتر مدارک ثبت شرکت را دریافت کنید. با مراجعه به روزنامه کثیر الانتشار تعیین شده اقدام به درج آگهی تاسیس نمائید. پس از ثبت شرکت جهت دریافت کد اقتصادی و دفاتر پلمپ تجاری، دفتر کل و دفتر روزنامه شرکت اقدام نمائید.