رد کردن لینک ها

قوانین ثبت شرکت های نسبی

امروزه برای اینکه در دنیای پر رقابت تجارت جایگاه خوبی را بدست آورید و بتوانید در رقابتی سالم شرکت کنید لازم است از طریق تاسیس شرکت اقدام کنید. شرکت های تجاری اقسام مختلفی دارند که هر کدام شرایط خاص خود را دارند. یکی از این نوع شرکت های تجاری شرکت های نسبی می باشد. در نوشته پیش رو از وب سایت تیرگان ثبت پیرامون ثبت شرکت های نسبی توضیحاتی خواهیم داد.

شرکت نسبی چیست؟

در تعریف شرکت نسبی می توانیم بگوئیم شرکتی است که برای امور تجارتی در تحت نام مخصوص با شرکت دو یا چند نفر تشکیل می شود.‌ مسئولیت هر یک از شرکاء به نسبت سرمایه ای می باشد که در شرکت سهیم می باشند. بنابراین می توان گفت شرکت تجاری نسبی شرکتی است که برای تاسیس و به ثبت رساندن آن حداقل حضور دو نفر به عنوان سرمایه گذار و شریک ضروری می باشد. طبق قانون مسئولیت هر یک از سرمایه گذاران و شرکاء به اندازه سرمایه ای است که به شرکت آورده اند. در این صورت اگر شرکت نسبی منحل گردد یا دارایی شرکت برای برای پرداخت دیون شرکت کافی نباشد شرایط متفاوت می شود. مسئولیت هر کدام از سرمایه گذاران و شرکاء به نسبت سرمایه آنها در شرکت خواهد بود که به آن مسئولیت نسبی گفته می شود.

نام گذاری شرکت نسبی و شرایط لازم برای ثبت

در هنگام نام گذاری شرکت نسبی عبارت (شرکت نسبی) و حداقل نام یک نفر از شرکا ذکر شود. چنانچه تعداد شرکا زیاد باشد باید نام(شرکا) یا برادران قید شود. اما شرایط لازم برای ثبت این نوع شرکت عبارت است از:

  • وجود حداقل دو نفر
  • ارائه نام دست کم یکی از شرکا و عبارت نسبی در نام شرکت
  • پرداخت تمام سرمایه نقدی و تقویم و ارائه سرمایه غیرنقدی
READ  ثبت شرکت بازاریابی صادرات و واردات در سال [1401]

نام گذاری شرکت نسبی و شرایط لازم برای ثبت

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت نسبی

برای ثبت شرکت نسبی مدارک مختلفی مورد نیاز است. این مدارک برای متقاضیان ثبت اهمیت زیادی دارد. در عین حال باید به دقت ارائه شود. مدارک مورد نظر عبارتند از:

  • تهیه و ارائه دو نسخه تکمیل شده شرکت نامه
  • تهیه و ارایه دو نسخه تکمیل شده از تقاضا نامه
  • تهیه و ارائه دونسخه تکمیل شده اساسنامه
  • ارائه وکالت نامه در صورتی که امور ثبت شرکت توسط وکیل انجام می شود
  • تکمیل فرم تعیین نام
  • دریافت مجوز از نهادها و مراجع مربوطه در صورتی که نیاز به مجوز باشد
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
  • کپی برابر با اصل مدارک هویت کلیه شرکا، مدیران و هیئت نظارت
  • ارایه دو نسخه صورت جلسه از مجمع عمومی مؤسسین و دو نسخه از صورت جلسه هیئت مدیره

دقت کنید که این مدارک باید با شفافیت و صداقت ارائه شوند.

قوانین ثبتی

در این بخش هدف ما بررسی برخی از مهم ترین قوانین ثبتی است. برای ثبت شرکت های نسبی یکی از نکات مهمی که باید بدانید،‌ میزان مسئولیت بین شریکان است. تمامی افرادی که به عنوان شریک در این مدل شرکت ها فعالیت می کنند به مقدار سرمایه خود در شرکت، مسئولیت در برابر بدهی دارند. نکته مهم این است که اگر دارایی های شرکت برای پرداخت دیون کافی نباشد، اموال شخصی شریکان می تواند به عنوان پرداخت بدهی در نظر گرفته شود. در عین حال بر مبنای قوانین ارائه شده علاوه بر ضرر و زیان، منافع نیز به صورت سهمی تقسیم می شود. به عبارتی بر اساس سرمایه شرکا، سود نیز در میان آن ها تقسیم بندی می شود.

READ  نحوه دریافت e نماد

نکته بعدی که در زمینه قوانین ثبت شرکت های نسبی بیان می کنیم، انتقال سهم است. توجه داشته باشید که با توجه به قانون تجارت، هیچ کدام از شریکان قادر نخواهند بود سهم خود را انتقال دهند. این کار تنها زمانی امکان پذیر است که تمامی شریکان شرکت رضایت کامل داشته باشند. نکته بعدی که باید به آن توجه داشته باشید در زمینه اداره شرکت می باشد. این کار به وسیله شریکان صورت می گیرد. اما می توان مدیر یا مدیران را نیز از خارج شرکت برای اداره آن انتخاب نمود.

سخن آخر

در این مقاله از تیرگان ثبت ما به بررسی روند ثبت شرکت های نسبی پرداخته ایم. با کمال افتخار اعلام می داریم که برای راحتی شما در ثبت شرکت و انجام امور اداری شرکت ثبت تیرگان آمادگی آن را دارد که با حضور مشاورین خود در کنار شما کلیه امور اداری را در سریع ترین زمان ممکن و از طریق قانونی به انجام برسانند. از این رو می توانید جهت کسب اطلاعات دقیق تر با متخصصان ما در ارتباط باشید.

 

بازگشت به بالای صفحه