قوانین ثبت موسسات فرهنگی
در تعریف فرهنگ می توان گفت که سیستم چالش برانگیزی است از علوم، عقاید، هنرها، مقررات، اخلاقیات، عادت ها و هر چیزی که شخص به عنوان بخشی از جامعه خود یاد می گیرد. ضمن این که می توان گفت هر منطقه از هر کشوری می تواند فرهنگ خاص خود و متفاوت با دیگر مناطق آن کشور داشته باشد ترویج فرهنگ یکی از دغدغههای بزرگان جامعه می باشد و سعی می شود که فرهنگ و آمیزه های ان حتی آموزش داده شود. آنهایی که سعی در ترویج فرهنگ منطقه و یا کشور خود دارند کوشش می کنند این کار را در قالب صحیح و قانونی انجام دهند. یکی از راه های ترویج و اموزش فرهنگ می تواند از راه مؤسسات فرهنگی باشد. به همین دلیل در مقاله پیش رو از تیرگان ثبت سعی خواهیم کرد در مورد قوانین ثبت موسسات فرهنگی و مزیت های آن توضیحاتی بیان کنیم.
مؤسسه فرهنگی چیست؟
مؤسسات فرهنگی عموما با قصد و نیت فرهنگی ثبت و تشکیل می شوند. طبق ثبت موسسات فرهنگی، این شرکت ها شامل دو نوع انتفاعی و غیر انتفاعی می باشد. با توجه به مواد 584 قانون تجارت و همین طور قانون ثبت مؤسسات و با در نظر شرایط ذکر شده در این سند ها به اسم اشخاص حقیقی و حقوقی به مدل های دولتی یا خصوصی و هم افرادی که دارای شرایط مشخصی برای کار در این قسمت ها می باشند تشکیل می شود. ثبت شرکت و موسسه در شرایط مختلف قوانین خاص خود را دارد که در ادامه بیان می کنیم.
فعالیت های حوزه مؤسسه فرهنگی
یکی از قوانین ثبت موسسات فرهنگی اطلاع از حوزه های فعالیتی می باشد. چرا که شما بیاد در این شاخه ها مشغول به کار شوید. فعالیت های حوزه مؤسسه فرهنگی شامل دو بخش می باشد. بخش های عمومی مورد نظر شامل موارد زیر می باشد:
- بخش اول شامل کارهای مدیریتی و عمومی
- بخش دوم شامل کارهای خصوصی که شامل کارهای فرهنگی، هنری، سمعی و بصری و مطبوعات می باشد.
در این فعالیت ها شما می توانید کارهای فرهنگی بسیاری را انجام دهید. هر دسته نیز کارهای خاص خود را شامل می شود. به طور مثال در مدل های مدیریتی شما می توانید همایش یا سمینار برگزار کنید. در عین حال می توانید در امور نمایشگاهی هم فعالیت داشته باشید. شما حتی می توانید در حوزه نشریه و روزنامه هم فعال باشید. این در حالی است که می توانید برای ادیت و ویرایش کتاب با هر نشریه و روزنامه ای هم فعال باشید. در دسته فعالیت های عمومی شما قادر خواهید بود در زمینه برنامه های مستند فرهنگی و یا امور صوتی و تصویری هم فعالیت کنید.
فعالیت های خصوصی هم موارد زیادی را در بر می گیرند. شما در قوانین ثبت موسسات فرهنگی شاخه خصوصی می توانید در زمینه فیلم های نمایش خانگی فعالیت کنید. یا حتی قادر هستید که دفتر نشریه داشته باشید. می توانید کتاب منتشر کنید. یا حتی آلبوم موسیقی ارائه کنید که دارای مجوز انتشار باشد.
شما می توانید در زمینه آموزش هم فعال باشید. در حقیقت می توانید در شاخه های هنرهای نمایشی و تجسمی به آموزش دوره های مختلف بپردازید. دوره هایی مانند بازیگری، روزنامه نگاری، فعالیت های قرآنی و غیره.
مدارک لازم جهت ثبت مؤسسه فرهنگی
بر اساس بررسی قوانین ثبت موسسات فرهنگی، مدارکی برای این شرکت ها و موسسات وجود دارد. این مدارک عبارتند از:
- تکمیل فرم تفاضانامه
- کامل کردن فرم پرسشنامه همراه با تمامی مشخصات فردی
- کپی کارت ملی، شناسنامه و پایان خدمت و یا معاف از خدمت.
- کپی تمام مدارک ذکر شده به همراه برابر با اصل
- اصل گواهی عدم سوء پیشینه کیفری به همراه گواهی عدم اعتیاد تمامی افراد مؤسس
- کپی آخرین مدرک تحصیلی (حداقل کارشناسی ارشد) همراه با امضای برابر با اصل
- قطعه عکس 4×3 که پشت نویسی کامل شده باشد
- ارائه مدرک سابقه کار در حوزه مربوطه
سخن آخر
در این مقاله از وب سایت تیرگان ثبت ما به بررسی قوانین ثبت موسسات فرهنگی پرداخته ایم. فعالیت ها و شرایط ثبت را نیز برای شما بیان نمودیم. نکته مهم دیگر این که کلیه کارهای مطبوعاتی نیز جزو زیر مجموعه مؤسسه های فرهنگی محسوب می گردد. مؤسسه تیرگان ثبت جهت ثبت مؤسسه فرهنگی آمادگی هر نوع مشاوره و انجام امور اداری را زیر نظر مشاورین خبره خود دارد.جهت کلیه اقدامات از صفر تا صد امور ثبت مؤسسات فرهنگی و انواع ثبت شرکت های دیگر اعلام آمادگی می نماید.